Jopke KruytNa mijn opleiding HBO- verpleegkunde in Nijmegen heb ik 14 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt. Ik was verantwoordelijk voor een eigen wijk, waar ik alle zorg verleende. Het ene moment was ik op bezoek bij een ernstig zieke wijkbewoner of een alleenwonende oudere met dementie en het volgende moment kwam ik bij een gezin waar net een kind was geboren of een peuter was die slecht at. Wat ik in die jaren heb geleerd is dat

  • Vrienden, familie en buren van groot belang zijn voor iemand met een ziekte of beperking en zijn / haar partner.
  • Kleine aanpassingen, kijken met een andere bril op of even helpen soms een wereld van verschil kan betekenen voor betrokkenen.
  • Hulp vragen aan een vriend, familielid of buur moeilijk is, maar hulp geven fijn is om te mogen doen.
  • Het voor partners en kinderen moeilijk is om een goed evenwicht te bewaren tussen zorgen voor de ander en zorgen dat je het zelf volhoudt.

Na het behalen van mijn Master of Science in Nursing heb ik een aantal jaren op het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn gewerkt. Hier heb ik o.a. pilots begeleid voor het invoeren van Belevingsgerichte Zorg in zorgorganisaties en landelijke vakgroepen opgezet. In 2001 ben ik als zelfstandige gaan werken. De eerste jaren met zorginhoudelijke projecten, interim management en scholingen voor (hoofdzakelijk) verpleegkundigen en verzorgenden. Sinds 2006 combineer ik scholingen en zorginhoudelijke projecten met uitvoerende zorg als verpleegkundige in de langdurige zorg.

Ik kijk met een brede en open blik naar mensen en naar de vragen zij hebben. Of het nu gaat om iemand met een ziekte of beperking en zijn vrienden en familie of veranderingen in een team of organisatie. Ik zoek naar de eigen kracht van mensen en teams. Zodat zij deze effectief kunnen inzetten voor hun eigen gezondheid en die van anderen.

Voor particuliere zorg
regio Gouda

Voor zorgorganisaties
landelijk

06 20 52 58 75
mail@jopkekruyt.nl
www.jopkekruyt.nl

­